dijous, 21 de març del 2013

25è. CICLE DE XERRADES PER QUARESMA 3


“INTERRELACIÓ ENTRE FE I CARITAT A LES CONFRARIES DE SETMANA SANTA”

L’Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol Arquebisbe de Tarragona, Metropolità i Primat va iniciar la seva xerrada comentant que el dia anterior havia assistit a l’acte d’inici del Papat de sa Santedat el Papa Francesc i que estan a la Plaça de Sant Pere de Roma havia pensat en tota la Diòcesi i en concret amb nosaltres.







VA seguir indicant que la FE és creure i que tota la nostra vida esta marcada per creure, primerament en els nostres pares, després  en els professors i així continuant... Creure és confiar, abandonar-se sense cap recança i no es pot fer pas sense estimar i qui estima vol conèixer amb profunditat. Va posar com exemple la Verge Maria que va confiar en el Senyor, va abandonar-se totalment a la seva voluntat i d'aquesta manera va fer la mostra més gran d'amor.

Amb el baptisme rebem les virtuts teologals: fe, esperança i caritat. Són com unes capacitats que tenim i que estan esperant per a fer-les servir. El Papa Emèrit Benet XVI en la seva portada a l’Any de la Fe ens va dir que tenim l’oportunitat de testimoniar la nostra fe amb la caritat.

Així mateix va remarcar que hi ha tres formes per oposar aquestes dues virtuts fe i caritat:
-          Una és emfatitzant la pregària i la vida a l’església i deixant a fora els necessitats.
-          Que l’església no visqui el Crist aleshores l’església passaria a ser una ONG.
-      Quan enfrontem l’església bona i l’església dolenta. Aquesta és considerada bona quan cura ela malalts, quant té cura dels necessitats, etc. però dolenta quan evangelitza.

Res més lluny d'aquestes oposicions l’obra de misericòrdia més gran és la evangelització, l’amor a Déu  i l’amor al pròxim mitjançant Déu. No hem de desatendre les obres de misericòrdia materials però tampoc les espirituals.

La caritat no és solament donar sinó comprendre, acompanyar des de la tendresa i que tots podem fer alguna cosa pels demés i cal fer-ho des de l’estimació a Déu, cadascú en el seu entorn.







Membres de Junta i del Consell Permanent amb el Senyor Arquebisbe a la capella de la Confraria després de la xerrada
La Confraressa Major fa entrega d'un record al Sr. Arquebisbe.
El Sr. Arquebisbe signant al Llibre d'honor de la Confraria.