dimarts, 19 de març del 2013

25è. CICLE DE LES XERRADES PER QUARESMA 1


“CRISI. REFLEXIONS A LA LLUM DE LA FE”


Aquest és el títol de la xerrada que inaugurava el 25è. Cicle de Xerrades per Quaresma a càrrec de Mn. Estanislau Figuerola i Gual, diaca de l’Arxiprestat de Reus i Confrare major Emèrit  i membre del Consell Permanent de la Confraria.







La xerrada va estar dividida en tres blocs:
El primer va estar dedicat a la constatació de fets fent un recorregut pel 10 Manaments  analitzant els seus principis i el grau d’incompliment de cadascun d’ells en la societat actual.
En el segon bloc es va dedicar a fer unes reflexions a la “llum de la Fe” com diu el títol per veure que la crisi pot comportar un temps de gràcia i alhora un temps de prova i creixement per als cristians si som capaços de fer una reordenació dels recursos en vers els més necessitats i renunciar a la idolatria al déu del diner.
El tercer bloc va estar centrat en l’actuar. Actuar amb compassió, entesa com acompanyament que ajudi als necessitats a superar les pors, la vergonya i el trauma sociològic però sense descuidar el més immediat i material per tant lligat a aquesta compassió hi ha d’haver el compartir.

Tot plegat s’ha de dur a terme testimoniant la veritat i posant a sobre la taula l’esperança activa que ens ha de portar a assolir aquest món millor, més just i solidari entre tots els germans, un món il·luminat per Crist.



La Confraressa Major va fer entrega, a Mn. Estanis, en nom de la Confraria una placa  en agraïment no solament de la xerrada sinó per tota la seva tasca en l'organització de les 25 edicions de les Xerrades per Quaresma