dimecres, 28 de març del 2012

24è. CICLE DE XERRADES PER QUARESMA 1


LES MIRADES DE JESÚS”


El Confrare Major Emèrit Mn. Estanis Figuerola presentant el conferènciant
Aquest el títol de la primera xerrada del 24è Cicle de xerrades per Quaresma que organitza la confraria, la mateixa a anat a càrrec de Mn. Jordi Figueras Vicari Episcopal de Tarragona i Rector de la Parròquia de Sant Joan de Tarragona. Cal agrair-li la seva bona predisposició des del primer moment que se li va proposar i sobretot la impressionat, sorprenent i profunda xerrada-reflexió que ens va oferir.

Mn. Jordi Figueras en un moment de la seva xerrada-reflexió

Va començar la seva reflexió amb la mirada que Jesús va dirigir a Pere després de les negacions quan s’hi creua al pati de Caifàs, una mirada que diu que va proporcionar a Pere llum després de les negacions, esperança davant la desesperació i perdó.
A continuació ens va fer veure com Jesús ens mira fins i tot a aquells que no el miren. Així va reflexionar sobre la mirada de Jesús als:
- NO CREIENTS: Una mirada que els interpel·la sobre com pot ser que una persona que neix i viu pobre, que viu al marge de les institucions, que mort a la creu, la mort més ignominiosa en el món romà,... com pot ser que sigui un personatge tant important del qual a sorgit una organització tant gran com és l’església, que sen se haver escrit res hagi sorgit d’Ell una literatura tan rica i que el seu missatge hagi arribat fins als nostres dies i que encara que es mantinguin allunyats de la seva pràctica el considerin important.
- ALS QUE DUBTEN: d’on venen, on van, què hi ha després de la mort, dubten que hi sigui quan preguen, quan li demanen coses, dubten de la seva presència en els sagraments sobretot en l’Eucaristia. En realitat dubten d’ells i no solament de Déu i no han comprés que l’Evangeli té esperit, que Jesús és el camí.
-ALS CREIENTS: Deia Mn. Figueras que més aviat dirigeix la seva mirada als que creiem que creiem perquè en la fe subsisteix el dubte. La mirada de Jesús ens interroga sobre la incoherència  dels que ens diem creients però no el seguim i sobre el pecat que ens treu la seva figura del centre de la nostra vida.

En la conclusió ens diu que en les processons els passos ens porten la mirada de Jesús destacant-ne tres: el Sant Sopar en que posa la mirada en l’Eucaristia, El camí del Calvari que és el que ens porta a déu portant la nostra creu i el Sant Crist que és la mirada cap a Déu.
El Confrare Major Carles Montalà fa entrega d'un record a Mn. Figueras