CORPUS
El diumenge dia 2 de juny l’església celebrem la festivitat del Corpus.
A la nostra ciutat es celebrarà l’Ofici religiós a 2/4 de 7 de la tarda a la Prioral de Sant Pere i a continuació sobre a 2/4 de 8 sortirà la Processó del Corpus, a la que com cada any la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari hi participarà amb el seu estendard .
Esteu tots els confrares i les confrareses convidats/des a acompanyar al nostre estendard i sobretot al Santíssim Sagrament i així mostrar també la nostra fe i el nostre compromís.
La festivitat del CORPUS se celebrava tradicionalment un dijous de data variable, que s’esqueia onze dies després de la Pentecosta (també coneguda com a Pasqua Granada o segona Pasqua). Cap a 1980 va ser traslladada al diumenge següent, tot i que a Reus –com en altres poblacions– el dijous es continuen celebrant alguns actes festius que no religiosos.
La festa de Corpus va néixer a mitjan segle XIII a Liège (Bèlgica) i el 1316 el papa Joan XXII va decretar la seva celebració a tot el món. A Catalunya es va estendre ben ràpidament: el 1318 es tenen notícies que ja se celebrava a Vic i el 1320 a Girona i Barcelona. Corpus, en llatí, significa "cos". I és que la festa es va crear per donar relleu a la institució de l’Eucaristia, és a dir, del sagrament pel qual els cristians creiem que el pa i el vi que es consagren a la missa esdevenen el Cos i la Sang de Jesucrist.
A Reus, sabem que la festa de Corpus se celebrava ja des del segle XIV, i que a principis del segle XV era acompanyada almenys per dos joglars que sonaven a càrrec del municipi. És possible que també hi participessin d'altres músics, a sou de les confraries. Sembla que a principis del segle XVI la festa va prendre més volada. D'aquesta època, gràcies a una nota de l'arxiver Celdoni Vilà, sabem que la professó es feia al matí, però que el 1604 es va traslladar a la tarda, després de vespres. Des del segle XVII hi participaven els elements festius propis de la vila: els gegants, la mulassa i l'àliga.