dimecres, 15 de maig del 2013

TROBADA DE CRISTIANS DE L’ARXIPRESTAT DE REUS – VETLLA DE PENTECOSTA



L’Any de la Fe, ens ha d’estimular a fer de la tradicional vetlla de pentecosta un moment fort de l’arxiprestat. Es vol que fem un pas més en la nostra experiència de fe. La unitat de la fe i vida reflexionada i alimentada per l’acció de l’Esperit ens ha de permetre descobrir com és possible i necessari viure en tots els àmbits com a cristià.

L’Arxiprestat de Reus ens convoca a tots els cristians de la ciutat a l’Aplec Arxiprestal de Pentecosta.

Dissabte 18 de maig de 2013
18 hores
Col·legi La Presentació
C/ La Selva del Camp,2
Horari:
A 2/4 de 6 Acolliment
A les 6 Pregària
A 2/4 de 7 Reflexió de CORI CASANOVAS, metgessa i membre d’Acció Catòlica “L’espiritualitat del compromís cristià”
Descans
A les 8 Testimonis de què significa viure la fe en diferents àmbits:
- Polític
- Familiar
- Labora l
- Relació personal
A les 9 Refrigeri

a les 10 Eucarístia a la Parròquia de Crist Rei (única celebració celebració de l’Eucarístia el dissabte a la tarda-nit)


Per als joves:
TROBADA ARXIPRESTAL DE JOVES (de 14 a 25 anys)
A 2/4 de 6 Acolliment
Tallers
Sopar
A les 10 Eucaristia a la Parròquia de Crist Rei.


PENTECOSTA  del grec petekoste (heméra) “el cinquanté dia” i del llatí pentecostés literalment “cinquantena” descriu la festa del cinquanté dia després de la Pasqua de Resurreció.
Durant la Pentecosta o Pasqua Granada, se celebra els descens de l’Esperit sant sobre els apòstols, reunits al mateix lloc on Jesús va celebrar l’últim sopar, segons els Fets dels Apòstols (Ac2,1-4) : “Quan va arribar la diada de Pentecosta es trobaven reunits tots. DE sobte, com si es girés una ventada impetuosa, se sentí del cel una remor que omplí tota la casa on es trobaven asseguts. Llavors se’ls van aparèixer unes llengües de foc, que es distribuïen i es posaven sobre cada un d’ells. Tots van quedar plens de l’Esperit sant i començaren a parlar diverses llengües, tal com l’Esperit els concedia d’expressar-se.”
També la Pentecosta cristiana recorda el naixement de l’església.
Aquesta festa és movible, ja que depèn de la data de la Pasqua de Resurrecció, que es realitza amb un càlcul lunar, el que dóna com resultat una data variable cada any. Sent aquesta Pasqua celebrada a dates diverses, segons la varietat de les confessions cristianes, en conseqüència la Pentecosta se celebra també en dates diferents segons la tradició occidental i oriental del cristianisme.