dimarts, 29 d’octubre del 2013

LA CONFRARIA PARTICIPA A L'ESPAI D'ENTITATS



LA CONFRARIA ASSISTEIX A MISSA A LA SAGRADA FAMÍLIA




Una representació de la Confraria va participar,convidada a l'eucaristia presidida pel Cardenal Lluís Martínez Sistach per a les Confraries del "Consell General de Hermandades y Cofradías de l'arxidiòcesi de Barcelona" a la Basílica de la Sagrada Família.

.









ELS NATZARENS DE REUS AL "Encuentro Nacional de jóvenes de cofradías y hermandades"




Els passats dies 28,29 i 30 d’octubre de 2013 es va celebrar a Terrassa el “Encuentro Nacional (español) de jóvenes de cofradías y hermandades amb la presència de joves i confrares de LLeó, Sevilla, Càceres, València, Cartagena, Sevilla, Maó, Barcelona, Reus, Alcaudete...i d'arreu del territori peninsular. Entre aquesta munió de joves confrares hi havia una representació de la nostra Confraria.

A la segona jornada d'aquest Encuentro  es van oferir dues experiències d'expressions públiques de fe i tradicions cultural i religioses de viure la Setmana Santa. Aquestes dues experiències van ser les de les ciutats de Reus i Mataró. 


La confraressa Jordina Sirolla Juanpere en un moment de la seva exposició




La nostra Confraressa Jordina Sirolla Juanpere va presentar la trajectòria tricentenària de la Setmana Santa reusenca, els seus actes més importants i com la ciutat gira durant els dies Sants al voltant dels actes processionals. En va destacar la singularitat de les Tres Gràcies i com no de la Processó del Silenci i la diversitat i riquesa del patrimoni escultòric, per una part, i del patrimoni ètnic-cultural i popular que conformen la Setmana Santa Reusenca. 




dimecres, 9 d’octubre del 2013

ELS NATZARENS DE REUS AL "26 ENCUENTRO NACIONAL DE COFRADÍAS PENITENCIALES"

El passat cap de setmana, dies 4, 5 i 6 d'octubre de 2013 un representació de confrares de la Confraria va assistir al "26 Encuentro Naciona de Cofradías Penitenciales" celebrat a la ciutat de Tarragona que es desenvolupar al Seminari sota el lema de "Atrio de los Gentiles".
El divendres dia 4 va actuar com a ponents Mn. Armand Puig i el Sr. Francesc Torralba. 

El dissabte dia 5 ho feu Mn. Josep Enric Parellada(Monjo de Montserrat) i a continuació es van constituir unes aules de Setmana Santa: 
Aula 1. Tema: Joventut. Moderador Mn. Magí Mejías
Aula 2. Tema:Integració. Moderador Sr. Manuel Zamora
Aula 3. Tema: Voluntariat. Moderador Sr. Francesc Roig

El Diumenge Missa solemne a la Catedral presidida per l'Arquebisbe  Metropolità i Primat Dr. Jaume Pujol. A continuació es va nomenar com a seu organitzadora del "27 Encuentro" a la ciutat de Toledo. i finalment es van presentar les conclusions.




Missa solemne a la catedral

Confrares participant de la Santa Missa

Davant la catedral confrares assistents al "Encuentro"acompanyats pels companys de Medina del Campo i de la Pia Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

Confrares assistents al "Encuentro"acompanyats pels companys de Medina del Campo

Cloenda del "26 Encuentro Nacional de Cofradias"
Foto de grup del assistents al "26 Encuentro Nacional de cofradías Penitenciales"