dilluns, 17 de juny del 2013

JORNADA DE CONVIVÈNCIA A L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA RIERA



El proppassat diumenge dia 16 vam aplegar-nos a l’ermita de la Mare de déu de la Riera de les Borges del camp per realitzar una jornada de convivència entre confrares. Després de la retrobada varem fer-la peta una estona fins a les 13 hores quan vam entrar a l’ermita per la celebració dominical presidida pel Nostre Confrare Major Emèrit Mossèn Estanis Figuerola, diaca.




Al finalitzar la celebració en Joan Andreu nascut a les Borges ens va contar una història entranyable: durant la guerra civil el seu tiet anava cap al tros de les costes que es troba una mica més amunt de l’ermita quan al passar pels seus voltants va veure un grup que estava l’estava cremant i tenien una foguerada encesa on ja cremaven diverses imatges de Sants. Un dels revolucionaris li va espetar “la vols o la tiro a la foguera?” referint-se a la imatge de la Mare de Déu de la riera, ell força espantat no sabia que respondre i de nou  el va increpar “decideix-te, la vols o la cremo?” la va posar a les alforges del ruc i a poc a poc amb la por al cos de rebre un tret per l’esquena va anar seguint el seu camí quan va poder va córrer fins al tros on va amagar entre unes botges la imatge. Uns dies més tard va anar a recuperar-la amb la dona que en tenia cura i la van emparedar al poble on va restar amagada fins a la fi de la guerra. 



" Estel de l'alba matinera,
Miracle cèlic de claror,
Mare de Déu de la Riera,
sigueu la nostra mitjancera
davant de Crist Nostre Senyor"

Tornada dels Goigs a la Mare de Déu de la Riera Patrona de les Borges del Camp








Després d’adorar la Mare de Déu de la Riera ens vam entaular per a fer el vermut i compartir un dinar de germanor. A l’hora del cafè l’amic Joan Andreu ens va sorprendre amb el sorteig d’un quadre de l’ermita que va recaure en el confrare Sisquet (Francesc Reig) el qual va tenir a bé cedir-lo a la confraria.







Finalment vam gaudir d’una llarga sobretaula.