dimarts, 26 de febrer del 2013

VISITA DE LA SETMANA SANTA DE MEDINA DEL CAMPO A REUS


El proppassat dissabte dia 23 de febrer vàrem tenir el goig de rebre a la nostra ciutat una representació de Medina del Campo encapçalada per la seva alcaldessa la Il·lustríssima Sra. María Teresa López Martín i les regidores de la presidència i de cultura, que acompanyaven un centenar de confrares de les diferents confraries de la Setmana Santa i la banda de música de la “Escuela Municipal de Música”. Al front d’aquesta representació hi havia el president de la “Junta de Semana Santa de Medina del Campo” el Sr. Carlos García Serrada.






Seguint l’agenda prevista pel dia a les 10 del matí van iniciar la visita a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís on el Confrare major Emèrit Lluís Montserrat Sirolla, després de donar-los la benvinguda en nom de la confraria i de la parròquia que estava representada pel Sr. Rector Mn. Francesc Jiménez, alhora el nostre Consiliari, els va guiar amb les seves explicacions al voltant de l’antic convent franciscà i les interioritats de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, la seva història, el seu dia a dia, els seus passos i la seva participació a la Setmana Santa reusenca. També es va entretenir en explicacions acurades sobre el altar de Sant Carles Borromeu de la Confraria de Jesús de l’Amargura i la participació a la Setmana Santa de la confraria de la banca i a l’altar de la Pietat de la Reial Congregació dels Dolors. També es va fer un repàs de les diverses obres que de l’escultor Modest Gené hi ha a la Parròquia.
Tot seguit els vam acompanyar fins a la Prioral de Sant Pere on van ser rebuts per Mossèn Creu Prior-Arxiprest i una guia els va fer les explicacions pertinents.



Amb un petit retard ja que esperàvem l’arribada del Sr. Alcalde es va procedir a la inauguració de la magnífica Exposició Fotogràfica “SEMANA SANTA DE MEDINA DEL CAMPO” del fotògraf Fran Jiménez al Palau Bofarull,  on romandrà fins el proper dia 9 de març. En l’acte d’inauguració van parlar en Francesc Damunt, Confrare Major Adjunt de la Confraria, el President de la Junta de Semana Santa de Medina, l’alcaldessa de Medina del Campo, El Vice-president de la Diputació Sr. Vallvé i va cloure l’acte l’Il·lustríssim Sr. Carles Pellicer Alcalde de la Ciutat de Reus.
Més tard ens vam desplaçar fins a la Casa Consistorial on vàrem ésser  rebuts per la Segona Tinent d’alcalde Sra, Teresa Gòmis i altres regidors on es va donar la benvinguda oficial a les autoritats i als confrares medinenses. Així mateix es va obsequiar amb una reproducció de la Rosa de Reus a l’Alcaldessa, a la Junta de Confraries de la ciutat castellana i a la Confraria reusenca anfitriona.
Si durant tot el matí la convivència entre els confrares medinenses i reusencs va ser extremadament cordial, aquesta encara es va fer més intensa en el dinar de germanor, que va consistir en la, per a nosaltres, tradicional calçotada, i per a ells una novetat la menja de calçots, que val a dir els va encantar i vam rebre constants mostres de sorpresa i aprovació.





A la tarda van visitar el Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S. Jesucrist on el Sr. Enric Tricaz els va fer de guia.


Després d’un parell d’horetes lliures en que van poder gaudir d’un passeig pel centre de la ciutat i van tenir la possibilitat de comprovar la gran oferta comercial que la ciutat de Reus ofereix, va arribar el plat fort del dia. A les 20 hores i a la Sala Santa Llúcia el prestigiós periodista i escriptor vallisoletà Ágel María de Pablos va fer la presentació de la Setmana Santa de Medina del Campo amb un emotiu i excel·lent parlament amb el suport d’unes magnífiques fotos. En el seu parlament a més a més de fer tot un extensa glossa de les processons de penitència més antigues de l’estat també va mostrar que s’havia informat perfectament sobre la Setmana Santa de la nostra ciutat. Un cop acabat es va produir un altre dels moments més emotius quan el Sr. Carles García (President de la Junta de Semana Santa de Medina del Campo) i la Sra. Pilar Muntadas (Confraressa major de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari) van signar les actes bilingües d’agermanament de la “Semana Santa de Medina” amb la Setmana Santa de Reus per mediació de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari. Es va entregar un quadre amb el Natzaré al Sr. de Pablos i un quadre amb les dues imatges titulars de la confraria a la “Junta de Semana santa de Mesina del Campo”.
Es va cloure l’acte amb un impresionat concert de marxes processionals a càrrec de la banda de la “Escuela de Municipal de Música de Medina del Campo” Si va ser un plaer escoltar totes les peces interpretades, ens vam emocionar amb la interpretació de la darrera peça, “Mater Mea” del mestre Ricardo Dorado. El Director va explicar que aquesta és una peça emblemàtica per a ells ja que és la que es toca a l’entrada a la Plaça Major de la “Virgen de las Angustias”, patrona de la ciutat en la Processó i abans d’entonar la Salve. També per a nosaltres és emblemàtica ja que la banda de l’Atmetlla de Mar, que enguany farà 20 anys que ens acompanya en la Processó del Sant Enterrament, durant molts anys era la única marxa que tocava i avui en dia segueix sent una de les obres més tocades en l’esmentada Processó.


Després de la degustació del conegut i excel·lent vi blanc de la DO Rueda específicament anomenat “Verdejo” acompanyat d’uns postres típic medinenses van finalitzar la jornada de convivència compartint el sopar.
Un càlid acomiadament i la promesa ferma de retrobar-nos, d’una manera o altra ben aviat, van ser les darreres espurnes d’una jornada que es mantindrà en el record d’uns i altres per sempre més.



En aquest enllaç podeu escoltar la marxa processional "MATER MEA"

dilluns, 11 de febrer del 2013

LA SETMANA SANTA DE MEDINA DEL CAMPO A REUS







El proper dia 23 de febrer una nombrosa representació de la ciutat castellana de Medina del Campo es desplaçarà a Reus, invitats per la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, per fer la presentació de la seva Setmana Santa que ha estat declarada de “Interes Turisticó Internacional” i són les processons disciplinàries més antigues de l'estat.
 
La Comitiva serà encapçalada per representants de l’Excel·lentíssim Ajuntament de Medina del Campo que acompanyaran a representants de la “Junta de Semana Santa”, representants de les vuit confraries de la ciutat, diversos confrares i confraresses medinenses i la Banda Municipal de Música, en total una comitiva formada per prop de 100 persones.

 
Els actes que conjuntament em preparat per a ser celebrats a la nostra ciutat són els que a continuació detallem:

10 hores- Recepció  i visita a l’Església de Sant Francesc, seu de la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari.
11 hores- Visita a la Prioral de Sant Pere
12 hores- Inauguració de l’exposició “Semana Santa de Medina”  del fotògraf Fran  Giménez al Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona que romandrà oberta fins el 9 de març.
13 hores- Recepció al Palau municipal per part de  les autoritats locals.
14 a 16 hores- Dinar
16:30 hores- Visita al Temple de la reial Congregació de la Puríssima Sang.
17:30 hores- Temps lliure per passejar pels carrers cèntrics i comercials de la ciutat.
20 hores- A la Sala Santa Llúcia presentació de la “Semana Santa de Medina del Campo” a càrrec del periodista i escriptor medinense Angel María de Pablos, amb suport audiovisual.
Agermanament entre la Junta de Semana Santa de Medina del Campo i la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari.
A continuació concert de marxes processionals a càrrec de la “Banda de la Escuela de Música de Medina del Campo”.