dilluns, 25 de novembre del 2013

6è. CONGRÉS CATALÀ DE CONGREGACIONS, CONFRARIES I GERMANDATS DE SETMANA SANTA. PERPINYÀ 2013.

Els dies 15,16 i 17 de novembre es va celebrar a la ciutat de Perpinyà, de la Catalunya nord, el Sisè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa amb l’assistència d’un bon nombre de confrares i confraresses de la nostra Confraria.

El viatge es va fer compartint bus amb els companys de Tortosa i Tarragona.

Després de l’acolliment dels congressistes el divendres es van realitzar unes taules rodones i la visita a la Chapelle de la Sanch a l’església de Sant Jacques i finalment un aperitiu.

Visita a la Capelle de la Sanch


El dissabte dia 16 es va iniciar la Jornada amb l’obertura del Congrés per part de l’Alcalde de la ciutat de Perpinyà Jean-Marc Pujol i del Bisbe Monsenyor Marceau i el director del Congrés el Senyor André Payret. A continuació es van realitzar dues interessants conferències:

-          “El rol polític i religiós de Vicens Ferrer al Roselló” a càrrec de la Senyora Josiane Cabanas.

-          “La Sainte tombe d’Arles de Tech” a càrrec del Senyor Raymond Sala.

Seguidament van intervenir un representant de cada una de les ciutats que havien organitzat els 5 anteriors congressos resumint les reflexions que s’havien fet sobre una sèrie de temes que des de Perpinyà els havia proposat. Per part de la nostra ciutat va intervenir en Lluís Montserrat Sirolla i Obré Ex-copresident de l’Agrupació de Confraries i Confrare Major Emèrit de la nostra Confraria. Al final es van presentar la síntesis per part de Mn. Jean Louis Granes.


Intervenció del representant de Reus


Abans de dinar es va proclamar a la ciutat de Tortosa com a ciutat Organitzadora del 7è. Congrés Català de confraries pel febrer del 2015. I es va fer entrega de la medalla commemorativa del Congrés als Directors dels Congressos anteriors.

Entrega de la medalla del Congrés als directors dels 5 congressos anteriors


Malgrat la Pluja, i amb la col·laboració de membres de l’organització, a la tarda es varem desplaçar fins el Palau del Reis de Mallorca el qual vam visitar i en la capella del mateix vam assistir a un esplèndid, emocionat i emocionant concert a càrrec de la Coral “Bompas Canta” i el cantautor català i diaca Jean Michel Zanon.




EL diumenge la pluja va esgarrar la processó d’entrada a la Catedral per participar a la Eucaristia Pontifical, però la mateixa presidida pel Bisbe Monsenyor Marceau va ser una veritable mostra de comunió en la fe. Durant la mateixa oficiada majoritàriament en llengua francesa es van llegir les lectures i l’evangeli tan en francès com en català. El Senyor Bisbe va estar assistit entre altres pel diaca Mn. Estanislau Figuerola Confrare Major Emèrit de la nostra confraria.

Santa Missa presidida per Monsenyor Marceau

El Bisbe acompanyat pel diaca de la Catedral i el diaca Mn. Estanislau Figuerola a la sortida de la Missa.


Va cloure el Congrés compartint taula i dinar i després dels comiats vam tornar a casa sota una persistent pluja però amb una bona sensació del viscut, i agraïts de l’acolliment que L’Arxiconfraria de la Sang de Perpinyà ens va dispensar i havent viscut amb els companys una autèntica comunió nacional però sobretot eclesial.
 


Sant Crist de la Sanch

Amb els companys de les confraries de Mataró



Els natzarens participants


Amb els companys de Tarragona i el Director del Congrés