dimarts, 29 d’octubre del 2013

ELS NATZARENS DE REUS AL "Encuentro Nacional de jóvenes de cofradías y hermandades"




Els passats dies 28,29 i 30 d’octubre de 2013 es va celebrar a Terrassa el “Encuentro Nacional (español) de jóvenes de cofradías y hermandades amb la presència de joves i confrares de LLeó, Sevilla, Càceres, València, Cartagena, Sevilla, Maó, Barcelona, Reus, Alcaudete...i d'arreu del territori peninsular. Entre aquesta munió de joves confrares hi havia una representació de la nostra Confraria.

A la segona jornada d'aquest Encuentro  es van oferir dues experiències d'expressions públiques de fe i tradicions cultural i religioses de viure la Setmana Santa. Aquestes dues experiències van ser les de les ciutats de Reus i Mataró. 


La confraressa Jordina Sirolla Juanpere en un moment de la seva exposició




La nostra Confraressa Jordina Sirolla Juanpere va presentar la trajectòria tricentenària de la Setmana Santa reusenca, els seus actes més importants i com la ciutat gira durant els dies Sants al voltant dels actes processionals. En va destacar la singularitat de les Tres Gràcies i com no de la Processó del Silenci i la diversitat i riquesa del patrimoni escultòric, per una part, i del patrimoni ètnic-cultural i popular que conformen la Setmana Santa Reusenca.